Smażone ziemniaczki z kiełbaskami i kiełkami rzodkiewki

6 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

500 g ziemniaków

300 g franków wędzonych

50 g kiełków rzodkiewki

2 filety anchois

30 g sera pleśniowego blue

1 ząbek czosnku

kawałek imbiru

sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma, papryka ostra

  • ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach,
  • studzimy, obieramy, mniejsze kroimy na pół, większe na cztery,
  • kiełbaski kroimy w kawałki, obsmażymy na oliwie, zdejmujemy z patelni,
  • na tłuszczu pozostałym ze smażenia rumienimy pokrojony w plasterki czosnek i imbir,
  • dodajemy ziemniaki i chwilę je smażymy, następnie dodajemy kiełbaski, pokrojone anchois i przyprawy, delikatnie mieszamy,
  • zdejmujemy z ognia, dodajemy kiełki ( część zostawiamy do dekoracji) mieszamy,
  • rozkładamy na talerze, posypujemy pokruszonym serem i resztą kiełków

file1267894790



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...