Karnawałowe menu z Ryżem Basmati Britta

20 grudnia 2013, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Karnawał – czas tańca, nieokiełznanej zabawy oraz wyśmienitego menu. Pełen radosnej energii początek nowego roku inspiruje do kulinarnych poszukiwań. Marka Britta prezentuje szlachetny Ryż Basmati, stanowiący wspaniałe uzupełnienie dań o egzotycznym charakterze.

Britta-Ryż-Basmatii-w-lewo

Ryż basmati, nazywany często „królem ryżu”, uprawiany jest u podnóży Himalajów. Wyjątkowo żyzne gleby oraz specjalny mikroklimat sprawiają, że nabiera on niepowtarzalnego, subtelnego aromatu. W dosłownym tłumaczeniu słowo „basmati” oznacza „pachnący ryż”. Basmati od wieków wykorzystywany był w tradycyjnej kuchni indyjskiej, a współcześnie cieszy się ogromną popularnością na całym świecie

Ziarna Ryżu Basmati marki Britta są dłuższe i cieńsze od ziaren pozostałych odmian ryżu. Po ugotowaniu ryż jest niezwykle sypki i puszysty. W procesie obróbki termicznej zwiększa znacząco swoją objętość. Aby przygotować Ryż Basmati Britta wystarczy 15 minut.

Basmati jest niezastąpionym i cenionym przez miłośników kuchni indyjskiej dodatkiem kulinarnym. Smakuje wyśmienicie serwowany z rybami, drobiem oraz czerwonym mięsem. Ryż Basmati marki Britta będzie też doskonałym, aromatycznym uzupełnieniem potraw wegetariańskich. Wspaniale podkreśli smak warzyw, grzybów i owoców.

Producent: Sawex Foods Sp. z o.o.

Produkt: Ryż Basmati Britta

Gramatura: 4 x 100g

Cena: 6,99 zł