Pieczenie w naczyniu żaroodpornym Grill&Drop jest takie proste!
Opatentowany przez specjalistów TERMISIL Huty Szkła Wołomin, autorski system Grill&Drop zupełnie zrewolucjonizował sposób pieczenia w naczyniach żaroodpornych. Połączenie kropli szklanych w pokrywie oraz ryflowanej powierzchni dna, sprawia że danie nie tylko nie przywiera do ścian naczynia, ale dodatkowo jest równomiernie nawilżone. System ten wymusza bowiem obieg aromatu i pary wodnej. Dzięki Grill&Drop z łatwością więc przygotujemy pyszne zapiekanki, dania mięsne oraz rybne. A wszystkie potrawy będą soczyste i smakowite.
Naczynia z systemem Grill&Drop wykonane są ze szkła borokrzemowego, które różni się od powszechnie stosowanego sodowego przede wszystkim wysoką odpornością na temperaturę i szok termiczny, a także większą odpornością na stłuczenie. Szkło borokrzemowe wykazuje najwyższy stopień bezpieczeństwa przy kontakcie z żywnością, dlatego wykonuje się z niego m.in. butelki dla niemowląt.
W ofercie firmy Termisil znajdziemy najbardziej popularne kształty i wymiary naczyń z tym systemem. W zależności od zapotrzebowania dostępne są naczynia okrągłe, prostokątne i owalne w kilku pojemnościach do wyboru (1.0l, 1.7l, 2.4l, 2.9l, 4.1l, 5.1l). Każde danie przygotowane w naczyniu żaroodpornym z systemem Grill&Drop to gwarancja udanego wypieku.
W dniach od 12 do 18 grudnia 2013 roku, naczynia żaroodporne Grill&Drop w pojemnościach 2.9l oraz 5.1l dostępne będą w sieci marketów REAL w promocyjnych cenach.