Wykwintna pomidorowa we włoskim stylu

11 listopada 2013,
dodał: gosia56
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 słoik przecieru pomidorowego,

1 biała cebula,

1 ząbek czosnku,

1,5 buliony z drobiu,

Przyprawa Kamis do Pomidorów

Kilka gałązek świeżej bazylii,

Kilka gałązek świeżego tymianku,

Kilka gałązek świeżego oregano,

1 opakowanie kulek białej mozzarelli,

50 ml słodkiej śmietanki 30%,

Sposób przygotowania:

Koncentrat dodaje do bulionu, dodaję drobno pokrojoną cebulę, drobno posiekany ząbek czosnku mieszam i doprowadzam do wrzenia następnie gotuję 10 minut na małym ogniu pod koniec przyprawiamy mieszanką Kamis do pomidorów i dorzucam siekane zioła. Do miseczek wrzucam po kilka kulek mozzarelli, która delikatnie się roztapia pod wpływem gorącej zupy, którą ją zalewam. Całość ozdabiam łyżką śmietanki i listkami oregano.

file1384213633



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...