Spaghetti ze szpinakiem, fetą i oliwkami
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 40 dag makaronu spaghetti
- 50 dag mrożonego szpinaku
- 10 pomidorków koktajlowych
- 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
- 30 dag fety
- 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Zamrożony szpinak włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i ogrzewać na małym ogniu, aż się rozmrozi i zagotuje. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na ćwiartki. Oliwki pokroić w plasterki, a fetę w kostkę. Przygotowane składniki dodać do szpinaku. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Makaron ugotować al. dente i osączyć. Wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem i od razu podawać.