Zupa ryżowo-koperkowa

3 marca 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna zupa , polecam.

Składniki

60 łopatki wieprzowej
marchew
pietruszka
kawałek selera
1/2 pora
liść laurowy
1 czubata łyżka jarzynki lub kucharka
5 czubatych łyżek ryżu
5 ziemniaków
2,5-3  litry wody
pieprz
sól
1 pęczek zielonego koperku

Mięso umyć pokroić w kawałki,zalać wodą ,zagotować,zdjąć szumowinę.
Pora pokroić w talarki, marchew, selera i pietruszkę zetrzeć na tarce, dodać do zupy, następnie dodać ryż, listek i przyprawę , gotować aż mięso prawie będzie miękkie.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę,gotować do miękkości ziemniaków.
Koperek umyć drobno posiekać , dodać do zupy, posypać pieprzem.
Smacznego.

file1267639630



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....