Zapiekanka po meksykańsku

1 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 saszetki ryżu

2 płaty dowolnej ryby

1 słoiczek sosu meksykańskiego

cebula

1piepruszka

1 marchewka

50dag. filetów rybnych

olej

bułka tarta

1/2 pęczka natki pietruszki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Rozmrożone filety rybne kroimy na kawałki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa dusimy na oleju i doprawiamy do smaku solą.. Ryż gotujemy al dente,wysypujemy z saszetek .Do ryżu dodajemy sos meksykański i warzywa. Doprawiamy i mieszamy. Część risotto układamy w szklanym w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, następnie wykładamy kawałki usmażonej i ryby i pozostałą część ryżową. Zapiekamy 25 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem,zapiekankę  posypujemy posiekaną natką pietruszki.Podajemy na gorąco.