Zupa szpinakowa kulkami mięsnymi

24 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

aa

1 kg.szpinaku

1i1/2 bulionu warzywnego

mięso wieprzowe 40dag

10dag.sera żółtego

1 jajko

bułka tarta 3 łyżki

4 łyżki masła

1/2 pęczka natki pietruszki

sól

pieprz

2 ząbki czosnku

sok z połowa cytryny

Przygotowanie:

Szpinak myjemy, sparzamy gorącą wodą, odcedzamy, i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy szpinak, przekładamy do garnka, łączymy z bulionem i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu. Mięso mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, starty na tarce o dużych oczkach ser, sól, pieprz i  wyrabiamy masę. Z mięsa formujemy małe kulki, wkładamy do zupy i gotujemy około 15 minut. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem,dodajemy sok z cytryny i  podajemy.

 

fot redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...