Pulpety na gorąco duszone w kapuście

24 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

głowka kapusty

30dag.cienkiej kiełbasy

25dag pieczarek

1 cebula

listek laurowy

łyżka smalcu

na pulpety:

50dag.mięsa mielonego

1/2 cebuli

1 jajko

3 łyżki bułki tartej

mąka

sól

pieprz

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, zalać wodą i  gotować. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać do kapusty. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na smalcu z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Posolić. Dodać liść laurowy i gotować. Do mięsa mielonego dodać tartą bułkę i drobno pokrojoną cebulę . Doprawić do smaku. Z masy mięsnej formować pulpety obtaczać w mące i układać na kapuście. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok 10 min i odwrócić. Dusić następne 10min. Na koniec wymieszać i doprawić do smaku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz