Sosy do warzyw na ciepło Knorr do testów!

1 października 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Zapraszamy blogerki kulinarne do zgłaszania się do testu absolutnej nowości marki Knorr – 4 rodzajów sosów do warzyw na ciepło, które dla Was mamy!  Koniecznie podajcie link do swojego bloga.

Oto szczegóły na temat tych produktów:

Nareszcie! Pyszne, idealnie doprawione warzywa na ciepło!

Twoje warzywa są nie w sosie? Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem.

Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło – jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i mrożonymi warzywami. Pachnące ziołami, idealnie doprawione – Twoje warzywa jeszcze nigdy nie były tak smaczne!

Zastanawiasz się, jak doprawić gotowane brokuły i kalafior? Nic prostszego! Sos serowo-kremowy do brokułów i kalafiora Knorr to kompozycja szefów kuchni Knorr, która wydobędzie smak warzyw. Czosnek, cebula, tymianek, kurkuma, gałka muszkatołowa – będzie bardzo aromatycznie! Tak przyrządzone warzywa, ponadto posypane tartym serem, stanowią znakomity dodatek do drugiego dania.

Sos do warzyw na cieplo do brokulow i kalafiora
A szpinak? Potrafi być naprawdę smaczny – w doborowym towarzystwie pysznego Sosu czosnkowo-serowego do szpinaku Knorr. Wystarczy połączyć go ze śmietaną, dodać do gotującego się szpinaku i gotowe! Czosnek, cebula, ziarna gorczycy, natka pietruszki sprawią, że zyska on zdecydowany smak. Każdy będzie chciał go skosztować!

Sos do warzyw na cieplo do szpinaku

Czas na mieszankę warzyw, a w niej na przykład fasolka szparagowa, marchewka, cukinia, kalafior. Bez odpowiedniego sosu to prawdziwe zamieszanie na talerzu! Porządek wprowadzi Sos ziołowo-maślany do mieszanki warzyw Knorr. Aromatyczna kompozycja suszonych ziół i przypraw, a wśród nich oregano, rozmaryn, majeranek, gałka muszkatołowa, natka i korzeń pietruszki, czosnek, po połączeniu z masłem stworzy doskonały aksamitny sos. W jego towarzystwie warzywa będą smakowały znakomicie!

Sos do warzyw na cieplo do mieszanki warzyw

Klasyczna marchewka z groszkiem już nie będzie mdła i „bez wyrazu”. Tradycyjny sos do marchewki z groszkiem Knorr nada jej wyrazisty aksamitny smak, który podkreśli dodane przez nas masło. Idąc za radą szefów kuchni Knorr, możemy dołożyć jeszcze odrobinę świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub imbiru. Od teraz cała rodzina będzie z niecierpliwością czekała na marchewkę z groszkiem!

Sos do warzyw na cieplo do marchewki z groszkiem

 

 Swoje zgłoszenia wraz z linkiem do bloga zostawiajcie w komentarzach pod artykułem. Czekamy na nie do 1 października!



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...