Modra kapusta czerwona zasmażana

24 lutego 2010, dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka czerwonej kapusty

– 2 cebule

– plaster boczku lub słoniny

– dwa jabłka kwaskowate

– dwie łyżki octu

– cukier, sól, pieprz, mąka do zasmażki

wykonanie:

Kapustę poszatkować i zalać gorącą wodą, gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać jabłka starce na tarce i jeszcze dusić około 5 minut.  Na osobnej patelni dodać pokrojony w kosteczkę boczek oraz cebulę, smażyc około 7 minut, następnie doać niecałą łyżkę mąki, podlać wodą robiąc lekką zasmażkę. Dodać zasmażkę do ugotowanej i odcedzonej kapusty, na koniec dodac ocet i przyprawy do smaku.

file1267020186



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Modra kapusta czerwona zasmażana

  1. avatar gorgon pisze:

    Przepis na surówkę z czerwonej kapusty jest naprawdę dobry, ponadto pomysł z dodatkiem jabłka jest zbyteczny (nie dodaję), dodaję go trochę ananasa oraz odrobinę cukru (kapusta sama w sobie jest słodka). Aby uprościć sobie pracochłonność tej sałatki kupuję kupustę czerwoną (Pińczów), która w sam raz nadaje się to tego przepisu. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...