Tarta z grilla

17 maja 2013, dodał: pieczone truskawki
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

300g mąki
200g masła
100g cukrukilka jabłek

odrobina cukru i masłaDo wykonania tarty potrzebny będzie grill elektryczny.
Mąkę ucieramy z masłem i cukrem za pomocą noża lub szybko rękoma. Dokładnie wyrabiamy i formujemy kulę. Jeśli ciasto nie chce nam się połączyć można dodać odrobinę wody. Zawijamy w bezbarwną folię i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy BARDZO CIENKO na kształt okręgu. Jeśli ciasta będzie za dużo można śmiało wstawić je do zamrażarki i wykorzystać innym razem. Jabłka obieramy ze skórek, kroimy w cząstki, wydrążamy nasiona. Kroimy w jak najcieńsze plasterki, układamy na cieście, posypujemy cukrem. Tartę umieszczamy na grillu jabłkami do góry. Na jabłkach układamy gdzieniegdzie małe kawałeczki masła. Ustawiamy grzanie na prawie max i przymykamy górny ruszt (ale nie do końca, górny ruszt nie może dotykać jabłek). I tak pieczemy, aż brzegi zaczną się rumienić. Zależy to od grubości ciasta i mocy grilla. Może to potrwać około 20 minut

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...
Kserostomia - suchość w ustach
Kserostomia jest to – potocznie mówiąc - uczucie suchości w jamie ustnej, powstałe...