Śledzie w pieprzu

22 lutego 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

50 dkg solonych matiasów

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 szklanka octu 10%

3 szklanki wody

1 łyżeczka cukru

15 dkg cebuli

1 szklanka oleju słonecznikowego

1/2 szklanki oleju Carotino

3 łyzki grubo zmielonego czarnego pieprzu

Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie. Przygotowujemy zalewę: gotujemy wodę z octem,  cukrem, zielem i liściem przez 2 minuty. Zimną zalewą zalewamy ułożone w słoiku śledzie i odstawiamy do lodówki na 7 dni. Po tym czasie osączamy śledzie. Cebule kroimy w cienkie plasterki. Ponownie układamy ryby w słoiku przesypując grubo zmielonym pieprzem i cebulą. Zalewamy mieszanką olei i odstawiamy na kolejne 7 dni do lodówki.

Smacznego!

file1266837376



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...