Kurczak panierowany z serem

6 maja 2013, dodał: Marta Małecka
Artykuł zewnętrzny

KurczakWiosna, a wraz z nią ciągnie się za nami słoneczne lenistwo. Oto sposób na szybki, prosty i tani obiadek. Polecam z kaszą lub po swojsku: z ziemniakami, okraszonymi tłuszczykiem i/ lub koperkiem. Chwila przyjemności bez liczenia kalorii;)

 

Składniki:

1.5 kg kurczaka

4 łyżki mąki

jajko

2 łyżki wody

szklanka utartego sera żółtego

tłuszcz do pieczenia

sól i pieprz

 

Kurczaka umyć pod bieżącą wodą i podzielić na 4 porcje. Obtoczyć do w mące z solą i pieprzem. Jajko ubić z wodą, połączyć z serem. Powstałą mieszanką obtoczyć kurczaka i układać na rozgrzanym ruszcie. Piec 10-15 minut, a następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec kolejne 10-15 minut.

 

Przepis pochodzi z książki Kuchnia Polska M. Orłowskiej, wyd. O-press.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺