Ciasto cynamonowo- miodowe Piotrka

19 lutego 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny
    • 2 szklanki czubate mąki (szklanka =250 ml)
    • 3/4 szklanki miodu (szklanka=250 ml)
    • 1 łyżka czubata cynamonu
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • 1 cukier waniliowy
    • 4 jajka
    • 4 łyżki gęstej śmietany
    • 1/2 kostki margaryny
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1 gotowa polewa czekoladowa
    • wiórki kokosowe do posypania

    Margarynę rozpuścić z cukrem ,miodem i cynamonem, przestudzić.Dodać jajka,mąkę,sodę,cukier waniliowy i śmietanę,wszystko dokładnie wymieszać,najlepiej mikserem. Foremkę do keksu wysmarować tłuszczem,obsypać lekko mąką,wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 st C, piec około 50 min do suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić ,polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

    Smacznego.

      file1266581961



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....