Makaron nadziewany w pomidorach

12 kwietnia 2013, dodał: malgosia2
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
-10 pomidorów,
-150 g makaronu kolanka,
-sos słodko-kwaśny,
-20 dag mielonego,
-10 plastrów sera,
-majeranek,
-mała cebulka,
-sól,
-pieprz,
-jajko,
-odrobine bułki tartej,
-świeży koper lub pietruszka.

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Cebulę należy zetrzec na tarce .Mięso wyrabiamy na jednolitą masę z jajkiem, solą, pieprzem, majerankiem, bułką oraz cebulą.
Makaron  należy zagotować a następnie przelac zimną wodą i odcedzic.
Pół miękki makaron nadziewamy przygotowanym wczesniej mięsem mielonym.
Następnie z pomidorów wydrążamy środek tak aby pozostawic miejsce do nadzianka.
Makaron z nadzieniem mieszamy z sosem słodko- kwaśnym i wkładamy do wydrążonych pomidorów.
Na wierzch kładziemy kawałki sera.
Pieczemy ok.15- 20 minut w 180stopniach C.
Po upieczeniu na wierzch każdego pomidora sypiemy pokrojoną pietruszkę lub koper.

file1365776018



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz