Sałatka z makaronem i tuńczykiem

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 250 g makaronu świderki
  • 1 marynowana papryka
  • 250 gram pieczarek
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół puszki kukurydzy
  • kilka łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz do smaku
  • masło 

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przekładamy do miski.

Pieczarki oczyszczamy i płuczemy. Kroimy w plasterki i obsmażamy przez chwilę na maśle.Posypujemy solą i pieprzem.  Dodajemy do makaronu.

Paprykę kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy. Łączymy z makaronem i dodajemy tuńczyka z puszki.

Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy z kilkoma łyżkami majonezu. Przed podaniem schładzamy w lodówce.