Sałatka makaronowa

11 kwietnia 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Wyśmienita sałatka – można jeść bez chleba.

100g makaronu muszelki
puszka czerwonej fasoli konserwowej
10szt. ogórków konserwowych (około 500g)
20szt. oliwek zielonych
sól
pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
majonez

Makaron gotujemy na miękko, dobrze odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Fasolę odcedzamy z zalewy i płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Możemy pokroić fasolki na połówki. Ogórki kroimy w kostkę i odciskamy nadmiar wody. Oliwki kroimy na ćwiartki. Tak przygotowane składniki wrzucamy do jednej misy, dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz łyżeczkę słodkiej papryki. Dodajemy również majonez i dokładnie mieszamy.

file1365674927



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...