Olej rzepakowy – opinia blogerki kulinarnej

25 marca 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Olej rzepakowy to jest produktem bardzo cennym. To bogate źródło kwasów omega-3 i omega-6, wspomagających utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu we krwi; witaminy E (zwanej witaminą młodości), K (ważnej szczególnie w diecie dzieci) i prowitaminy A.
Warto zadbać, aby nie zabrakło go w naszej spiżarce.

Olej i shaker dostałam do testów od portalu Uroda i Zdrowie.

 

Shaker można zastosować do zrobienia sosu do sałatki. Kształtem przypomina jajko. Jest wygodny do trzymania i wstrząsania. Zielona środkowa część ułatwia rozbijanie zawartości, ale jest niezbyt przyjemna do mycia.
Olej rzepakowy w kuchni ma wiele zastosowań. Polecam go do sałatek, mięs, ciast i przekąsek. Zależy mi na zdrowiu mojej rodziny, więc na stałe zagości w naszej kuchni.
Wykorzystałam go do zrobienia muffinek, risotto oraz do zamarynowania mięsa przed pieczeniem.

 

 

Polecam też stronę stronę akcji:
http://pokochajolejrzepakowy.pl
Używacie oleju rzepakowego w kuchni?

Testowała:

Margaretkaw – Z przyjemnością przetestuję produkty kulinarne i nie tylko. Gotowanie jest jedną z moich pasji.
Prowadzi bloga: http://przepisownik.blogspot.com/