Tartinki z jabłkami, budyniem oraz crunchy naturalnym

25 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

  • 300 g mąki  krupczatka
  • 200 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 2 większe jabłka
  • cynamon
  • 2,5 łyżki cukru trzcinowego
  • crunchy naturalne
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 0,5l mleka
  • przyprawę do kaw i deserów
  • cynamon

 

Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać i połączyć z masłem oraz cukrem pudrem. Wyrobić dokładnie ciasto. Schłodzić w lodówce co najmniej 30 minut. Budyń zagotować w mleku. Formę na muffinki wysmarować dokładnie masłem, równomiernie rozłożyć ciasto w każdej przegródce, po nakłuwać widelcem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i na tak podpieczone ciasto wyłożyć pokrojone w małą kostkę jabłka. Cukier wraz z cynamonem wymieszać ze sobą i posypać jabłka. Następnie dodać na każdą tartinkę crunchy naturalne i zalać budyniem. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu posypać przyprawą do kaw i deserów.

Smacznego!

www.corculinari.pl