Fasolka z grzybami

14 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg fasoli Jaś
garść suszonych grzybów
kiełbasa około 15 dag
boczek wędzony 15 dag
koncentrat pomidorowy  1 słoiczek
2 kostki rosołowe
1 cebula
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz
2 łyżki oleju
sól do smaku
majeranek 2 łyżki
marchew
pietruszka
seler ¼ szt

Fasolę najlepiej namoczyć na noc. Na drugi dzień dodać podsmażoną wędlinę z cebulą i przyprawami, dodać też namoczone grzyby suszone oraz pokrojone w kostkę warzywa.
Gotować aż fasola będzie miękka. Dodać koncentrat pomidorowy i majeranek. Jeszcze chwilkę podgotować, doprawić do smaku.

file1266170884



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....