Fasolka z grzybami

14 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg fasoli Jaś
garść suszonych grzybów
kiełbasa około 15 dag
boczek wędzony 15 dag
koncentrat pomidorowy  1 słoiczek
2 kostki rosołowe
1 cebula
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz
2 łyżki oleju
sól do smaku
majeranek 2 łyżki
marchew
pietruszka
seler ¼ szt

Fasolę najlepiej namoczyć na noc. Na drugi dzień dodać podsmażoną wędlinę z cebulą i przyprawami, dodać też namoczone grzyby suszone oraz pokrojone w kostkę warzywa.
Gotować aż fasola będzie miękka. Dodać koncentrat pomidorowy i majeranek. Jeszcze chwilkę podgotować, doprawić do smaku.

file1266170884



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

stół słodkości
W ogóle wesele powinno być tak zorganizowane, żeby dzieci przebywały w innym pomieszczeniu...
Tauryna w diecie - jak działa?
Nie jest zdrowo, bo zamienniki mięsa są często z soi, która jest...
Lit a depresja
Podejście do życia starszego pokolenia wynikało chyba z mechanizmów obronnych przed dramatami, jakie przeżywali,...
Makijaż lata 80te
Ja lubię z tamtego stylu dobrze podreślone oczy