Fasolka z grzybami

14 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg fasoli Jaś
garść suszonych grzybów
kiełbasa około 15 dag
boczek wędzony 15 dag
koncentrat pomidorowy  1 słoiczek
2 kostki rosołowe
1 cebula
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz
2 łyżki oleju
sól do smaku
majeranek 2 łyżki
marchew
pietruszka
seler ¼ szt

Fasolę najlepiej namoczyć na noc. Na drugi dzień dodać podsmażoną wędlinę z cebulą i przyprawami, dodać też namoczone grzyby suszone oraz pokrojone w kostkę warzywa.
Gotować aż fasola będzie miękka. Dodać koncentrat pomidorowy i majeranek. Jeszcze chwilkę podgotować, doprawić do smaku.

file1266170884



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...