Pasztet z wędzonej makreli

28 lutego 2013,
dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 450 g mięsa z wędzonej makreli
  • 200 g kremowego twarogu na sernik 100 %
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 cytryny
  • 3 ząbki czosnku ( spore)
  • 2 łyżeczki przyprawy do pasztetu ( możecie zastąpić czerwoną papryką)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duże jajo
  • sól, pieprz ( po 1/2 łyżeczki)

Przygotowanie:

  1. Mięso oddzielamy od ości.
  2. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z termoobiegiem, góra dół.
  3. Foremkę natłuszczamy.
  4. Mięso miksujemy z serem, posiekaną natką i czosnkiem. Wbijamy jajo i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny i przyprawami. Przekładamy do formy.
  5. Pieczemy 25-30 minut,
  6. Studzimy na kratce, kroimy zimny.

file1362049584



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....