Pikantny suflet z chilli

12 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 50 minut

Niezbędne składniki:

2 jaja4 pikantny suflet
500 ml śmietanki 18%
120 g cukru
20g maki ziemniaczanej
50g masła
Przyprawy KAMIS
1 łyżeczka chili
Laska wanilii

Śmietankę zagotować z chili i laską wanilii, odstawić na kilka minut. Żółtka utrzeć z cukrem, miskę z żółtkami ustawić na garnku z wrzącą wodą, dodać śmietankę, ubijać tak, aby nie doprowadzić masy do wrzenia, gdy zgęstnieje, wystudzić. Do masy dodać ubitą z łyżką mąki ziemniaczanej pianę, delikatnie wymieszać. Masę wlać do posmarowanych i obsypanych cukrem foremek. Piec 30 minut w temp. 180 st.