Wielkanocny jadalny baranek

21 lutego 2013, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
0,5 kg masła, 25 dag. mleka w proszku, 25 dag cukru pudru wymieszać w misce, ugnieść w jednolitą masę i na końcu dodać parę kropli olejku waniliowego. 

Ulepić wielkanocnego baranka z chorągiewką, np. na wykałaczce. Cienkim patyczkiem na nim wykonać baranie loczki, a oczy zrobić z goździków.
Gotowego baranka posypać cukrem pudrem lub słodkim kakao.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺