Kartacze potrawa kuchni kurpiowskiej

9 lutego 2010,
dodał: MONIKA
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • mięso mielone 1 kg
  • sól i pieprz 1 szczypt do smaku
  • ziemniaki gotowane 1 kg
  • ziemniaki 1 kg
  • maka ziemniaczana 8 łyżek
  • mąka 19 łyżek

Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki gotowane przepuszczamy przez praskę. Ziemniaki surowe tarkujemy. Ziemniaki łączymy ze sobą, dodajemy sól, mąki, wyrabiamy ciasto. Następnie formujemy kluski w środek kładziemy mięso. Gotujemy 20 minut.

file1265700858



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...