Śledzie po wiejsku

8 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg solonych matiasów

25 dkg cebuli

½ l wody

¼ szklanki octu

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

½ szklanki oleju słonecznikowego

Cebulę kroimy w plasterki. W garnku zagotowujemy wodę z octem, liściem i zielem. Wrzucamy cebulę i gotujemy przez 1 minutę. Zostawiamy do ostygnięcia, wyjmujemy przyprawy i zalewą (wraz z cebulą) zalewamy opłukane śledzie. Zostawiamy w lodówce na 7 dni. Przecedzamy. Śledzie i cebulę układamy w słoiku, zalewamy olejem i pozostawiamy w lodówce na kolejne 7 dni.

Smacznego!

file1265635006

Zobacz również:

  1. Śledzie na wigilijnym stole – przepisy
  2. Śledź w sosie śmietanowym z ogórkiem i cebulą
  3. Śledź w pieczarkach
  4. Tatar ze śledzia



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz