Tatar ze śledzia

18 października 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

mała paczka matijasów
1 jabłko
1 cebula
1 łyżeczka łagodnej musztardy
łyżka majonezu i śmietany
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Śledzie pokroić drobno w kostkę i wymieszać z posiekaną cebulką i musztardą, majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku.
Porcję tatara włożyć do niedużego kubka lub salaterki i ugnieść łyżką, odwrócić na półmisku, delikatnie wytrząsnąć zawartość. Odwrócić i wyłożyć na paterę małe porcje tatara, udekorować.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....