Tatar ze śledzia

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

mała paczka matijasów
1 jabłko
1 cebula
1 łyżeczka łagodnej musztardy
łyżka majonezu i śmietany
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Śledzie pokroić drobno w kostkę i wymieszać z posiekaną cebulką i musztardą, majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku.
Porcję tatara włożyć do niedużego kubka lub salaterki i ugnieść łyżką, odwrócić na półmisku, delikatnie wytrząsnąć zawartość. Odwrócić i wyłożyć na paterę małe porcje tatara, udekorować.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.