Śledź w pieczarkach | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Śledź w pieczarkach

23 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 6 filetów śledziowych
  • 3 średnie cebule
  • 30 dag bardzo małych pieczarek
  • majeranek
  • ząbek czosnku
  • 1 szklanka oleju

Śledzie namoczyć w mleku na 3 godziny. Cebulę pokroić na cienkie pół plasterki, zeszklić na oleju, dodać roztarty czosnek. Na drugiej patelni podsmażyć pieczarki, lekko posolić. Smażyć dotąd aż cała woda wyparuje a pieczarki lekko się przyrumienią. Wymieszać z podsmażoną cebulą. Śledzie odsączyć z mleka, pokroić i układać warstwowo w słoiku na przemian z farszem. Całość zalać oliwą i posypać majerankiem. Odstawić do lodówki na 1 dzień.

file1290511350

Zobacz również:

  1. Śledzie na wigilijnym stole
  2. Przepisy na śledzie czytelników
  3. Tradycyjne polskie dania: ranking
  4. Najlepsze imprezowe sałatki




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...