Placek po zbójnicku

7 lutego 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Przygotowujemy ciasto na placki ziemniaczane (jeśli ktoś nie wie, jak się je robi, przepis na placki ziemniaczane w „moich przepisach”) smażymy większy placek. 0,70 dag mięsa gulaszowego, np. łopatka, płuczemy kroimy na kawałki, smażymy na tłuszczu. Dodajemy 1 cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym lub świerzym z praski. Dodajemy szklankę wody, gotujemy. Zagęszczamy śmietaną. Na upieczony placek nalewamy sos z gulaszem.

file1265574719



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...