Flądra z buraczkami

5 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 flądra
1słoik buraczków pasteryzowanych lub świeżo ugotowanych
ziemniaki gotowane

flądra
mąka do obtoczenia
sól
pieprz
olej do smażenia

Rybę oczyścić, umyć, posypać solą i pieprzem i zostawić na godzinę. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor.

Buraczki podsmażyć na patelni z odrobiną mąki i przyprawami do smaku.

Ziemniaki ugotować, utłuc tłuczkiem. Nakładać specjalną łyżką, polać tłuszczem

file1265404144



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...