Kokosowe babeczki

14 listopada 2012, dodał: aneta123
Artykuł zewnętrzny

Do ciasta:

półtora szklanki mąki

półtora łyżeczki proszku do pieczenia

szczyptę soli

3 jaja

150 g. margaryny do pieczenia

3/4 szklanki wiórek kokosowych

Do kremu:

pół kostki miękkiego masła

szklanka cukru pudru

3 łyżeczki soku z cytryny

Ozdoba:

biała czekolada

1. Nastaw piekarnik na temperaturę 180 stopni i ułóż foremki do babeczek na formie do pieczenia.

2.Zmiksuj razem wszystkie składniki do przygotowania cista aż utworzą jednolita, gładką masę.

3.Wlej ciasto do foremek i wstaw do piekarnika na 20 – 25 min.

4. W międzyczasie zmiksuj dokładnie cukier puder oraz masło,a na koniec dodaj do masy sok z cytryna (uważaj aby mikstura się nie zważyła)

5.Wyjmij babeczki z pieca i zaczekaj koniecznie aż wystygną.

6.Nałóż na nie swój krem/lukier.

7.Zetrzyj na tarce białą czekoladę aby uzyskać wiórki i posyp nimi ciastka.

I gotowe!:)

file1352894439