Kokosowe babeczki
Do ciasta:
półtora szklanki mąki
półtora łyżeczki proszku do pieczenia
szczyptę soli
3 jaja
150 g. margaryny do pieczenia
3/4 szklanki wiórek kokosowych
Do kremu:
pół kostki miękkiego masła
szklanka cukru pudru
3 łyżeczki soku z cytryny
Ozdoba:
biała czekolada
1. Nastaw piekarnik na temperaturę 180 stopni i ułóż foremki do babeczek na formie do pieczenia.
2.Zmiksuj razem wszystkie składniki do przygotowania cista aż utworzą jednolita, gładką masę.
3.Wlej ciasto do foremek i wstaw do piekarnika na 20 – 25 min.
4. W międzyczasie zmiksuj dokładnie cukier puder oraz masło,a na koniec dodaj do masy sok z cytryna (uważaj aby mikstura się nie zważyła)
5.Wyjmij babeczki z pieca i zaczekaj koniecznie aż wystygną.
6.Nałóż na nie swój krem/lukier.
7.Zetrzyj na tarce białą czekoladę aby uzyskać wiórki i posyp nimi ciastka.
I gotowe!:)