Muffinki serniczkowe o smaku cappuccino

12 listopada 2012, dodał: Barbelle
Artykuł zewnętrzny

składniki:

80 g herbatników digestive, 500 g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego, 2 jajka, pół szklanki śmietany kremówki, 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2/3 szklanki cukru brązowego, 1/4 szklanki cukru pudru, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki likieru Bayleys (lub innego, np. kawowego).

Do dekoracji: 300 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, kakao.

Ciasteczka kruszymy na drobny pył i wysypujemy nimi dna papilotek. Śmietanę podgrzewamy w małym rondelku i dodajemy kawę – mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. W misce mieszamy ser, oba cukry, mąkę, likier, jaja i śmietanę z kawą. Miksujemy na gładką masę. Nakładamy do 4/5 wysokości foremek. Pieczemy w temperaturze 170 st. przez około 30-35 minut. Studzimy w piekarniku. Następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy kakao.

Smacznego!

file1352579397



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺