Sałatka z tuńczykiem i łososiem

8 listopada 2012, dodał: Kamila Borczyk
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • główka zielonej sałaty
  • 100 g łososia sałatkowego
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 pomidory
  • 2 jajka
  • 2 marchewki
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Dokładniej umyj wszystkie warzywa. Ugotuj na twardo jajka. Gotuj także marchewki – około 15 minut – aż będą miękkie. W międzyczasie porwij na kawałki sałatę, ułóż ją w misce. Pokrój na drobne kawałki łososia oraz tuńczyka. Pomidory pokrój w ćwiartki. Wszystkie składniki rozłóż równomiernie na talerzu. Posól i popieprz. Ugotowane marchewki oraz jajka pokrój na duże kawałki, na przykład w ćwiartki. Dołóż do sałatki. Skrop wszystko kilkoma łyżkami oliwy z oliwek oraz dopraw do smaku.

źródło: przepisy.styl.fm/

file1352386921