Jesienne muffiny z dynią

3 listopada 2012, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ok. 450 g puree z dyni

300 g mąki pszennej (może być pół na pół z pełnoziarnistą)

120 g masła

1/3 szklanki maślanki (kefiru lub jogurtu lub ew. kwaśnej śmietany)

3/4 szklanki cukru

2 jajka

2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

pół łyżeczki soli, pół łyżeczki gałki muszkatołowej

łyżeczka cynamonu

Masło utrzyj z cukrem, a następnie dodaj jaja, cały czas miksując. Powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem i przyprawami, na przemian z maślanką. Na koniec dodaj puree z dyni i delikatnie wszystko wymieszaj.

Przełóż ciasto do foremek i piecz ok. 25 minut w temp. 180 st.C

    file1351944014



    FORUM - bieżące dyskusje

    Naturalne kosmetyki
    Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
    Typy mężczyzn
    Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
    Jak można zostać dietetykiem
    Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
    leczenie niepłodnosci
    Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...