Jabłecznik z budyniem

2 listopada 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

CIASTO: 4 szkl. mąki, szkl. cukru, 3 jaja, kost. margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Zagnieść ciasto, podzielić na 2 nierówne części. Większą część rozwałkować na blaszkę.

DODATKOWO: 1kg jabłek, 2 1/2 szkl. mleka, 2 budynie owocowe, łyżeczka masła, cukier waniliowy oraz cukier do budyniu.

Jabłka pokroić w  dość duże plastry i ułożyć na cieście. Posypać je cukrem waniliowym. Budynie ugotować na mleku z cukrem. Dodać do nich masło. Gorącym budyniem zalać jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec 55 min. Zimne posypać pudrem.

file1351872454



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...