Ciasto jabłkowo-dyniowe

31 października 2012, dodał: aaamelka
Artykuł zewnętrzny
Składniki
ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki drobnego cukru
3 jajka
12 dkg margaryny  np. Kasia
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

masa 1:
1 kg obranego miąższu z dyni
1 łyżka drobnego cukru
1 galaretka cytrynowa

masa 2:
1 kg obranych i przetartych na grubych okach tarki jabłek
1 łyżka drobnego cukru
1 galaretka porzeczkowa

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Upiec 3 spody, np. w okrągłej formie o średnicy 22cm (każdy ok. 15 minut w 200 st.). Wystudzić.
Dynię pokrojoną w kostkę dusić z cukrem na małym ogniu aż do uzyskania jednolitej gęstej masy. Do gorącej masy wsypać galaretkę, wymieszać.
Tak samo zrobić z jabłkami utartymi na tarce o grubych okach.
Wystudzone placki przekładamy masami.
Wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem dla ozdoby.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.