Muffinki z karmelem i bananem – NAJLEPSZE

25 października 2012, dodał: tiamomode
Artykuł zewnętrzny

Składniki

suche:

1 i 1/2 filiżanki mąki pszennej

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

4 łyżki cukru

mokre:

10 łyżek masła

1 jajko

3/4 filiżanki jogurtu naturalnego

1 banan

3/4 filiżanki gotowej masy kajmakowej (podgotować by stała się płynna)

Wykonanie:

Suche składniki wymieszać w misce.

Masło stopić i ostudzić. Wymieszać łyżką z rozbełtanymi jajkami i jogurtem.

Dodać rozgniecionego widelcem banana oraz masę kajmakową.

Nakładać do foremki do 3/4 wysokości.

Piec 25 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.

Pychota! Muffinki wychodzą bardzo wilgotne w środku i takie też są dopóki nie znikną ze stołu:-)