Muffinki z karmelem i bananem – NAJLEPSZE
Artykuł zewnętrzny
Składniki
suche:
1 i 1/2 filiżanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
mokre:
10 łyżek masła
1 jajko
3/4 filiżanki jogurtu naturalnego
1 banan
3/4 filiżanki gotowej masy kajmakowej (podgotować by stała się płynna)
Wykonanie:
Suche składniki wymieszać w misce.
Masło stopić i ostudzić. Wymieszać łyżką z rozbełtanymi jajkami i jogurtem.
Dodać rozgniecionego widelcem banana oraz masę kajmakową.
Nakładać do foremki do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.
Pychota! Muffinki wychodzą bardzo wilgotne w środku i takie też są dopóki nie znikną ze stołu:-)