Muffinki miętowe z czekoladą

18 października 2012, dodał: LogoEwa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 280g mąki pszennej

– 1 płaska łyżka proszku do pieczenia

– szczypta soli

– 80g cukru

– 150g posiekanej czekolady gorzkiej lub mlecznej (dodałam pół na pół)

– 2 jajka

– 250 ml mleka

– 6 łyżek oleju

– 2 łyżeczki kropli miętowych, np. Herbapolu

Przygotowanie:

W 1 naczyniu mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól. Dodajemy cukier i czekoladę. Mieszamy.

W 2 naczyniu roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, olej, krople miętowe. Mieszamy.

Składniki suche dodajemy do mokrych, mieszamy tylko do połączenia składników.

Napełniamy papilotki do około 3/4 wysokości, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Smacznego!

źródło inspiracji: www.mojewypieki.com