Gołąbki z karkówki

3 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 plastrów karkówki,

6 liści kapusty włoskiej,

6 łyżek ketchupu pikantnego,

sól,

pieprz,

1i1/2 łyżki margaryny.

Mięso rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie z jednej strony rozsmarować łyżkę ketchupu, położyć złożony na pół liść kapusty. Zwinąć i spiąć wykałaczką. W brytfance rozpuścić margarynę, podsmażyć mięso, zalać wodą. Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą i obracając roladki na drugą stronę.

Nieco przypominają gołąbki albo zrazy i są równie pyszne:) Rodzinka się nimi zajada:)

file1349283822