Węgierska zupa gulaszowa z ziemniakami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową
mięso wieprzowe (gulaszowe, łopatka lub szynka) – 200 g
duży ziemniak – 1 sztuka
czerwona papryka – 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 30% – 2 łyżki
olej – 2-3 łyżki
Przygotowanie:
- Mięso opłucz i pokrój w cienkie paseczki (mięso wieprzowe).
- Paprykę i ziemniaka oczyść i pokrój w drobną kostkę (papryka, ziemniak).
- W garnku rozgrzej olej i dodaj mięso (olej, mięso wieprzowe).
- Podsmaż przez 5 minut.
- Dodaj koncentrat pomidorowy i przesmaż (koncentrat pomidorowy)
- Dodaj zawartość większej saszetki, dobrze wymieszaj (Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową WINIARY).
- Dodaj 1 litr zimnej wody oraz paprykę i ziemniaki (woda, papryka, ziemniaki).
- Gotuj na średnim ogniu przez 30 minut (do miękkości warzyw), od czasu do czasu mieszając.
- Dodaj zawartość mniejszej saszetki i gotuj przez 5 minut (Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową WINIARY).
Mięso gulaszowe możesz zastąpić kiełbasą, a paprykę – pieczarkami lub fasolką szparagową.
Informacje o przepisie:
Liczba porcji: 4
Przygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie 35 minut