Zupa-krem z pomidorów i cukinii

8 września 2012, dodał: beti27
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 2 osób:

  • 1/2 cebuli
  • 1 średnia cukinia
  • 4 duże pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • ser żółty
  • rosołek w kostce


Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Cukinię obrać, usunąć gniazda, pokroić. Do garnka nalać troszkę wody, dodać rosołek, następnie cukinię i dusić na małym ogniu do momentu aż będzie miękka. W  międzyczasie obrać pomidory ze skórki, usunąć ziarenka ze środka, pokroić i dodać do gotującej się cukinii. Ząbek czosnku przepuścić przez praskę, dać do gotujących się warzyw. Pod koniec gotowania dołączyć jeszcze 3 łyżki kukurydzy. Całość zblenderować na w miarę gładką masę. Przelać do miseczek. U nas na wierzchu starty ser żółty, który dodaje zupie jeszcze ciekawszego smaku. Do dekoracji natka pietruszki i groszek ptysiowy. Pyszności :))

file1347111115



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz