Kruche ciastka przekładane marmoladą

1 września 2012, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 200g marmolady

Na początek przesiać mąkę. Żółtka oddzielić od białek i wlać do mąki. Dodać posiekaną w kostkę margarynę oraz cukier i zagnieść wszystko razem. Gotowe ciasto rozwałkować i przy pomocy foremek wycinać kształty. Wycięte ciastka wykładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec w 180°C na zloty kolor. Po upieczeniu wystudzić i nałożyć na ciastko marmoladę, przykrywając drugą połówką. Smacznego!

file1346522776



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...