Czekoladowa pianka

3 września 2012, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • łyżka masła
  • 3 białka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • otarta skórka z jednej pomarańczy
  • 1/2 szklanki bitej śmietany
  • parę kostek białej i czarnej czekolady

Przygotowanie:

Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.Dodać cukier i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy czekoladowej dodać otartą skórkę z pomarańczy. Piankę delikatnie wymieszać z czekoladą. Deser przełożyć do pucharków i schłodzić.Udekorować bitą śmietaną i pokruszoną białą i ciemną czekoladą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz