Karkówka w sosie z Lutenicy

23 sierpnia 2012, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
ok. 80 dag karkówki
1 cebula
4-5 łyżek Lutenicy łagodnej
mały pęczek pietruszki
dwie gałązki selera
2 łyżki oleju
sól, pieprz ziołowy do smaku

Karkówkę należy natrzeć solą i pieprzem ziołowym, posmarować Lutenicą i olejem, wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia obłożyć pokrojoną drobno cebulą oraz posiekaną pietruszką i selerem. Ułożyć w rękawie do pieczenia i piec około godziny. Podać można z kaszą jęczmienną i sałatką z pomidorów

file1345748949



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Alergik w przedszkolu
Rodzice wiedząc, że ich dziecko jest alergikiem powinni stworzyć wraz z lekarzem specjalistą listę...
On nie odpisuje
Pierwszą podstawową zasadą jest zachowanie spokoju i powstrzymanie się przed nagłymi ruchami. Pamiętaj,...
Kostium na plażę - jedno- czy dwucz…
Do tej pory chodziłam w dwuczęściowym ale w tym roku kupiłam sobie jednoczęściowy...
Pomiar ciśnienia
Ranking 2024 wskazuje, że najdokładniejsze są ciśnieniomierze manualne, czyli używane razem ze stetoskopem.