Sos koperkowo-winogronowy do ryb

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sos koperkowo-winogronowy do ryb

Delikatny sos do ryb gotowanych na parze, pieczonych w folii aluminiowej lub smażonych na maśle .

Czas : 20 minut

Składniki :
2 łyżki masła
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 płaskie łyżki mąki
1 szklanka wywaru rybnego ( może być z kostki bulionowej rybnej )
1 szklanka słodkiej śmietanki
2 łyżki usiekanego koperku
15 winogron ( zielonych
szczypta białego mielonego pieprzu
2 łyżki soku z cytryny
szczypta soli

W garnuszku podgrzać olej z masłem . Wsypać mąkę i dobrze rozmieszać . rozprowadzić wywarem rybnym i śmietanką . Dodać koper i przekrojone na połówki winogrona. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny ( jeśli trzeba to również odrobiną soli ).Dusić 5 minut.

Podawać do dań rybnych .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....