Galaretka drobiowa z brzoskwinią
Artykuł zewnętrzny
Delikatne galaretki drobiowe z owocową nutką .
Czas : 30 minut + 2 godziny na zastygnięcie
Składniki :
1 szklanka bulionu drobiowego
¼ szklanki syropu od brzoskwiń
1 duża brzoskwinia w syropie
1 szklanka ugotowanego mięsa z drobiu ( rozdrobnionego
kilka plasterków gotowanej marchewki
1,5 łyżeczki żelatyny
3 łyżki przegotowanej , zimnej wody
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej wody .Bulion i syrop od brzoskwiń podgrzać i rozpuścić w nim namoczoną żelatynę . Mięso ułożyć w filiżankach przekładając plasterkami brzoskwini z syropu i gotowanej marchewki . Zalać bulionem z sokiem i żelatyną . Zostawić do ostygnięcia . Wstawić do lodówki by galaretki zakrzepły.
nadesłane: Babciagramolka