Ciasto z pigwą

26 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 jajko
1 szklanka mleka
¾ szklanki oleju
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1 łyżka cynamonu
1 galaretka cytrynowa
1 słoik konfitury z pigwy

Wszystkie składniki włożyć do głębokiego naczynia, ukręcić mikserem na jednolitą masę. Piec 35 minut. Po wystudzeniu przełożyć konfiturą z pigwy wymieszanej z 1 galaretką cytrynową rozpuszczoną w niecałej szklance wody. Wykładamy na ciasto jak zacznie tężeć. Można zrobić kakaową polewę i polać ciasto a na wierzchu posypać kolorową posypką.

file1264541395



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.