Ciasto z pigwą

26 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 jajko
1 szklanka mleka
¾ szklanki oleju
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1 łyżka cynamonu
1 galaretka cytrynowa
1 słoik konfitury z pigwy

Wszystkie składniki włożyć do głębokiego naczynia, ukręcić mikserem na jednolitą masę. Piec 35 minut. Po wystudzeniu przełożyć konfiturą z pigwy wymieszanej z 1 galaretką cytrynową rozpuszczoną w niecałej szklance wody. Wykładamy na ciasto jak zacznie tężeć. Można zrobić kakaową polewę i polać ciasto a na wierzchu posypać kolorową posypką.

file1264541395



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zgubić piwny brzuszek?
Który facet wypije mineralną zamiast piwa ? Ja nie znam takiego...
Zajęci na Tinderze
Raczej nudzi im się w dlugoletnich związkach , więc nowych wrażeń szukają ...
Perfumy a znak zodiaku
Ja lubię drzewne nuty , jestem Wagą a więc to by się zgadzało
Smutek po śmierci pupila
Też współczuję, bo to wielka trauma patrzeć na cierpienie bezbronnego zwierzaka.... A sprawę bezdomnych...