Karpatka z malinami, lodami i bitą śmietaną

20 lipca 2012, dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny

    Składniki:

    CIASTO,
    1,5 szkl woda,
    1,5 szkl mąka pszenna,
    3/4 kost margaryna,
    8 szt jajka,
    Krem,
    1 kost margaryna,
    25 dkg cukier puder,
    1 szt cukier wanilinowy,
    1 szkl mleko,
    1 kg maliny świeże,
    lody,
    do dekoracji bita smietana

    Przygotowanie:

    Zagotować wodę z margaryną dodać mąkę i energicznie wymieszać,przestudzić.Do letniej masy dodawać po jednym jajku i  dokładnie wymieszać.Ciasto podzielić na 2 części i upiec dwa placki.Z mleka ,cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń,masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać porcjami zimny budyń ucierając.
    Na pierwszy placek wyłożyć krem budyniowy posypać malinami przykryć drugim plackiem i na górze posypać cukrem pudrem.Zmiksować maliny z cukrem.
    Podać z bitą śmietaną ,lodami ,malinami i sosem malinowym.

    file1342799106