Karpatka z malinami, lodami i bitą śmietaną

20 lipca 2012, dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny

    Składniki:

    CIASTO,
    1,5 szkl woda,
    1,5 szkl mąka pszenna,
    3/4 kost margaryna,
    8 szt jajka,
    Krem,
    1 kost margaryna,
    25 dkg cukier puder,
    1 szt cukier wanilinowy,
    1 szkl mleko,
    1 kg maliny świeże,
    lody,
    do dekoracji bita smietana

    Przygotowanie:

    Zagotować wodę z margaryną dodać mąkę i energicznie wymieszać,przestudzić.Do letniej masy dodawać po jednym jajku i dokładnie wymieszać.Ciasto podzielić na 2 części i upiec dwa placki.Z mleka ,cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń,masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać porcjami zimny budyń ucierając.
    Na pierwszy placek wyłożyć krem budyniowy posypać malinami przykryć drugim plackiem i na górze posypać cukrem pudrem.Zmiksować maliny z cukrem.
    Podać z bitą śmietaną ,lodami ,malinami i sosem malinowym.

    file1342799106



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Co oznacza ochota na kwaśne?
    Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
    Podwyżki cen prądu
    Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
    Banany, którymi można się zatruć…
    Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
    Przepis na długowieczność
    Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....