Muffinki z rabarbarem z kokosową kruszonką

20 lipca 2012,
dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2,5 szkl mąka pszenna,
3/4 szkl cukier,
2 szt jajka,
0,5 szkl olej,
1 szkl mleko,
3 łyżeczki cukier waniliowy,
1 łyżeczka esencja waniliowa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 szkl rabarbar krojony,
2 łyżki cukier,
KRUSZONKA KOKOSOWA,
50 gr masło,
100 gr cukier,
100 gr kokos

Przygotowanie:

Pokrojony rabarbar zasypać 2 łyżkami cukru i odłożyć.W misce połączyć wszystkie suche składniki.Mleko,olej ,jajka i esencję waniliową włożyć do garnuszka i zmiksować.Do suchych składników dodać mokre i dokładnie wymieszać.Na końcu dodać rabarbar i wymieszać.Papilotki wypełnić ciastem do 2/3 wys.Z masła,cukru i kokosu zagnieść kruszonkę i rozkruszyć na ciasto.Piec w 170 st około 25 min.

file1342773615



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.