Blok czekoladowy

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg mleka w proszku
1 kostka margaryny (250 g)
2 szklanki cukru
10 dag herbatników
4 łyżki kakao
10 dag rodzynek lub orzechów

Mleko w proszku wymieszać z kakao kakao rodzynkami. Herbatniki pokruszyć, margarynę włożyć do garnka, wsypać cukier, wlać około ½ szklanki wody, wlać aromat migdałowy.
Cały czas mieszając, zagotować. Garnek z masą zdjąć z ognia, wsypać mleko z dodatkiem  herbatników i rodzynek, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do podłużnej blaszki i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.

file1264265387



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.